Köpvillkor

OBSERVERA: INGA BYTEN, RETURER ELLER PENGAR TILLBAKA! FEMME COLLECTION KOMMER STÄNGA WEBSHOPEN INOM KORT. JUST NU SÄLJER VI UT RESTERANDE ARTIKLAR TILL UPP TILL 90% I RABATT FÖR ATT KOMPENSERA ATT VI INTE KAN ERBJUDA BYTEN DÅ FÖRETAGET KOMMER LÄGGA NER.

OM KUND TROTS DETTA VÄLJER ATT SKICKA TILLBAKA PRODUKTER KOMMER DESSA EJ ATT KREDITERAS ELLER RETURNERAS TILLBAKA TILL KUND DÅ LAGRET STÄNGT. 

 

 

ORDERBEKRÄFTELSE

När vi mottagit din beställning skickas det inom kort ut en orderbekräftelse till din angivna e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst snarast om något känns oklart.

Om du önskar ändra en beställning i efterhand kontaktar ni kundtjänst med din fråga så gör vi vårt yttersta för att hjälpa dig. Dock kan vi inte ändra redan packad order.

UTLÄMNINGSSTÄLLE

Paketet levereras alltid till närmaste utlämningsställe med DHL eller Posten beroende på vilken leverantör du valt vid din beställning. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickas en SMS avisering till dig som du tillsammans med legitimation behöver vid uthämtning. 
Du kan även använda ditt kollinummer för att lösa ut din order.

LEVERANSTID

Leveranstiden är vanligtvis 1 - 3 arbetsdagar, ej helg inräknad, från beställningsdagen.

DRÖJSMÅL I LEVERANS

Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer. Tänk på att upp till tre arbetsdagar räknas som normal leverans varpå vi ber dig avvakta tills tre arbetsdagar passerat. Vid order på helg gäller tre dagar från första kommande vardag.

TRANSPORT

Vår transport sker med hjälp av DHL eller Posten (tilläggstjänst med 30kr i avgift utöver ordinarie kostnad på 60kr). Anmäl transportskador så fort som möjligt och utan dröjsmål till DHL:s kundservice på 0771 - 345 345 eller Postens kundtjänst 0771 33 33 10. Paket skickas till närmsta upphämtningspunkt. Har du kollinummer kan du spåra direkt på respektivet bolags hemsidor: DHL eller Posten.

FRAKTKOSTNAD

För alla order under 1500kr debiteras en fraktkostnad på 70kr med DHL. Kund kan även välja att få sina varor skickade med Posten för 100kr. Däröver fraktfritt. Ej uthämtad vara debiteras med 80kr utöver frakt.

BYTE OCH RETURER

Kläder får provas, men ej användas. Om plagget har en tydlig doft av parfym eller andra dofter räknas det som använt. Alla etiketter ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. Separata regler vid reaköp. Se nedan.

Reavaror bytes ej. Du kan ej heller byta färg eller storlek. Däremot har du bytesrätt att skicka tillbaka hela din order men inte enskilda plagg. Önskar du byta färg eller storlek fungerar detta som en vanligt retur, dvs returnera varan och lägg en helt ny order. Du kommer debiteras 70kr för din returfrakt.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Finns dofter på plagg som tyder på användning, såsom t ex parfym eller kroppsdoft, går varan ej att returnera. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning, med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Vänligen använd bifogad retursedel vid retur. Packa produkterna så att de ej kan skadas och återsänd i oförändrat skick med samtliga etiketter fästa. 

Kund debiteras 70kr vid retur av produkter. Det är fraktfritt om varan är en reklamation till följd av fel från FEMME Collections sida (plagg som är sönder, fel i konstruktion eller liknande).

Vi ser gärna att du uppger orsak till returen då detta påskyndar hanteringen utav din retur. Vänligen notera att FEMME Collection erbjuder retursedel i varje paket och om denna inte sparats av kund är kund själv ansvarig för att bekosta returfrakt. 

Vid rea gäller ingen bytesrätt. Däremot har du 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och Hemförsäljningslagen. Detta förutsätter att du returnerar hela din beställning och inte delar av denna. Vid köp till ordinarie pris har du rätt att byta enstaka plagg i en större beställning.

Genom att handla genom Homesales gäller Distans- och Hemförsäljningslagen med 14 dagars returrätt. Notera att en returavgift på 70kr tillkommer utöver fraktavgiften, dvs via DHL 140kr (70kr + 70kr) och via Posten 160kr (90kr + 70kr) . OBSERVERA: Vid utnyttjande av ångerrätt gäller att du returnerar HELA din order. Det går således inte att returnera delar av ordern med fri returrätt.

OBS! Det går inte att byta mot en annan produkt utan enbart till vara med samma produktnamn i annan färg eller storlek. Vill ni byta mot annan produkt ber vi er returnera artikeln ni vill lämna tillbaka och sedan lägga en ny order på www.femme-collection.se.

Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

FEMME Collection åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur. Om du vill byta till annat plagg/vara måste du returnera vara och sedan själv göra en ny order via FEMME-collection.se. Vid byte, retur eller reklamation går vi efter Konsumentverkets regler för e-handel.

Vi ber våra kunder observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.

PENGARNA TILLBAKA PÅ RETURER

Vid retur av produkter, som sedan tidigare är betalda, krediteras produkter via vår betalningspartner Klarna. Vänligen notera att för att retur ska rapporteras från FEMME Collection till Klarna finns en ledtid på cirka 5 arbetsdagar. Därefter har Klarna en ledtid på cirka 5-10 arbetsdagar innan belopp betalas ut till kund.

BETALNINGSVILLKOR

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på FEMME-collection.se. Genom att beställa varor på FEMME-collection.se, eller via våra Homesales-representanter, accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning på FEMME-collection.se eller annan kanal med våra produkter såsom Homesales. Samtliga betalningar sker via vår partner Klarna och därför går det inte att beställa via vår kundtjänst. Samtliga order måste utföras i vår webbshop eller vid Homesales.

PRISER

Alla priser på FEMME-collection.se är angivna i SEK, inklusive moms. På din beställning tillkommer eventuellt en leverans och serviceavgift på din beställning beroende på betalningsalternativ och regler gällande fraktkostnad.

KORTBETALNING

Vi erbjuder våra kunder att betala direkt online med kortbetalning, internetbank eller via faktura. Inga avgifter debiteras om du inte väljer att förlänga dina betalningsvillkor. 

Efter att ni i kassan valt att betala ert köp via kortbetalning förflyttas ni vidare till våra partner Klarnas betalningsportal.

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar online samarbetar vi med Klarna för inlösen av konto- och kreditkortsbetalningar, fakturabetalningar samt direktbetalningar via internetbank. Klarna garantera snabb och säker betalning och uppfyller kraven för PCI-DSS. Säkerheten en av de viktigaste hörnpelarna i Klarnas lösningar. Klarna är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till Klarna och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av FEMME Collection AB. Observera att du måste ha målsmans tillstånd för att handla på FEMME-collection.se om du är under 18 år!

KLARNA FAKTURA - BETALA OM 14 DAGAR

Väljer du faktura får du fakturan via e-post. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer inte någon faktura-avgift. Vid köp förbehåller Klarna sig rätten att göra en kreditupplysning. 

KLARNA DELBETALNING

Klarna erbjuder dig som kund delbetalningar. Vid ordertillfället kommer du kunna välja hur du vill betala. Vänligen observera att Klarna har en avgift för detta. Alla frågor kring betalning hänvisar vi till Klarna.

RESERVATIONER

FEMME Collection reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende och färgställning. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

FEMME Collection förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

FORCE MAJEURE

FEMME Collection är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

LAGEN OM DISTANSHANDEL

FEMME Collection följer lagen om distanshandel.

TVIST

Vid eventuell tvist kommer FEMME Collection att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

FÖRETAGSUPPGIFTER

FEMME Collection AB

c/o Dreamlogistics

Box 195

56624 Habo

Telefon: 08 - 55 111 866 vardagar mellan 10-16.

Företagsfrågor: info@femme-collection.se

Vårt organisationsnummer är 556976-2130

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 SEK
Till kassan
Stäng